20-tal rijpe zachte mispels (wanneer er de vries over ging en ze donker zijn van kleur)
1 bladerdeegje
kaneel
rietsuiker
Zo rot als een mispel!
Mispels zijn rijp als er de vries over geweest is. Je kan ze dus aan je boom laten hangen tot de 1ste vries of de mispels plukken en een nachtje in je vriezer stoppen.
Ontdoe de mispels van het kroontje, de 5 pitten en hun schilletje. Dit is gepruts maar het is het waard. Wat je over hebt is dus een mispelpuree.
Leg het bladerdeegje, op een bakmatje, op de bakplaat.
Smeer, op 1 a 2 cm van de rand, de puree uit over het bladerdeegje. Besprenkel de laag mispelpuree met wat kaneel en suiker (je kan eerst een mengseltje maken van kaneel en rietsuiker).
Bak het taartje op 180°C gedurende 30 min. De suiker mag niet verbranden.
Tip
Super lekker met een bolletje ijs erbij of wat crème anglaise!
Smakelijk!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.