Undra Voedselbossen en tuinen
Undra Voedselbossen en tuinen
  • Startpagina
  • Informatie en prijzen
  • Undratuinen
  • DIY Hulp
  • Over Undra
  • Ook dat nog!
    • Undrakeuken
    • Event/snoeikalender
  • More
    • Startpagina
    • Informatie en prijzen
    • Undratuinen
    • DIY Hulp
    • Over Undra
    • Ook dat nog!
      • Undrakeuken
      • Event/snoeikalender

  • Startpagina
  • Informatie en prijzen
  • Undratuinen
  • DIY Hulp
  • Over Undra
  • Ook dat nog!
    • Undrakeuken
    • Event/snoeikalender

Mispeltaartje

Ingrediënten

20-tal rijpe zachte mispels (wanneer er de vries over ging en ze donker zijn van kleur)

1 bladerdeegje

kaneel

rietsuiker

Werkwijze

Zo rot als een mispel!

Mispels zijn rijp als er de vries over geweest is. Je kan ze dus aan je boom laten hangen tot de 1ste vries of de mispels plukken en een nachtje in je vriezer stoppen.


Ontdoe de mispels van het kroontje, de 5 pitten en hun schilletje. Dit is gepruts maar het is het waard. Wat je over hebt is dus een mispelpuree.


Leg het bladerdeegje, op een bakmatje, op de bakplaat. 

Smeer, op 1 a 2 cm van de rand, de puree uit over het bladerdeegje. Besprenkel de laag mispelpuree met wat kaneel en suiker (je kan eerst een mengseltje maken van kaneel en rietsuiker).


Bak het taartje op 180°C gedurende 30 min. De suiker mag niet verbranden.


Tip

Super lekker met een bolletje ijs erbij of wat crème anglaise!


Smakelijk!

Terug

Copyright © 2025 Undra - All Rights Reserved.

  • Privacybeleid

Powered by

This website uses cookies.

We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.

DeclineAccept