Groene walnoten (rond 21 juni getrokken)
Vijgen bladeren
1 kaneelstok
Alcohol va 40% zoals wodka, rum,...
Pot met deksel
Snijd de walnoten in 4 (best met handschoenen om verkleuring te voorkomen.
Vul de pot met vijgenblad, kaneel en vervolgens de onrijpe noten.
Overgiet het geheel met de alcohol.
Sluit de pot goed af en laat min 6 maad staan op een donkere en koele plaats.
Zeef dit alles en lang aan met suikerwater in een verhouding 1/1. Op deze manier krijg je een likeur met alcoholpercentage van 20%.
Bottel de likeur en laat nog enkele maanden "rijpen".
Suikerwater maak je zo : 1/1 suiker en heet water (bvb. 100g suiker en 100 g water). Laat oplossen en klaar.
Deze likeur is heerlijk, gewoon om te degusteren maar ook om de spijsvertering op gang te helpen, als imuunversterker bvb in herfst en winterperioden!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.