1 kilo suiker
5 liter Rode wijn
15 Groene walnoten
0.5 liter Alcohol (96%)
1 kaneelstok (optioneel)
1 grote (weck)pot met deksel,vat of jerrycan
De walnoten met bolster wassen en naspoelen.
Vervolgens in 4 snijden.
De suiker, de wijn, de alcohol, kaneel en de noten in een goed afgesloten jerrycan of plastic vat doen. Laat de notenwijn 8 tot 9 weken trekken op een koele, donkere plaats. Elke week moet u de pot schudden om een goede vermenging te krijgen. Schud de eerste week dagelijks. Het is beter de jerrycan niet te openen om het verlies van aroma's te vermijden maar gaat de jerrycan erg bol staan door het gisten (fermenteren) van de notenwijn laat de lucht er dan zeker even uit.
Na 8 a 9 weken zeef je de wijn met een neteldoek / zeefdoek. Zorg ervoor dat de wijn goed gezeefd is. Bij twijfel: zeef een tweede keer.
Bottel de wijn in flessen met beugelsluiting (of andere soort fles).
De drank kan al gedronken worden, maar het is beter deze nog 3 tot 4 maanden te laten rusten voor een nog betere smaak.
De notenwijn kan je jaren bewaren.
Geniet ervan!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.