Salade
3 gekookte rode bieten (gekookt in water of geroosterd in de oven tot ze gaar zijn)
Rode bietjes kan je makkelijkst schillen wanneer ze gaar zijn, dan wrijf je het schilletje met je vingers van de biet!
2 appels (die jij lekker vindt, ik nam stevige, sappige, zoete)
1 stevige maar rijpe peer
handje geroosterde nootjes (eventjes bakken op een pan zonder vetstof)
1 handje gesneden gedroogde vruchten (vijg, pruim, dadel, rozijn, kersen, cranberry...)
Vinaigrette
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel honing
3 eetlepels (balsamico, witte wijn of appel, ...) azijn of sap van 1 citroen of limoen
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Salade
Snijd de afgekoelde rode biet, appel en peer in flinter dunnen sliertjes. Ik gebruikte een mandoline om de schijfjes vervolgens te snijden in sliertjes.
Doe deze in een kom, voeg gehakte nootjes en gesneden vruchtjes toe.
Overgiet met de vinaigrette! Doe dit ruim voor je aan tafel gaat, dan kunnen de smaken mekaar versterken.
Tip : indien je bij deze salade, sla of andere bladgroenten zou willen eten, doe deze dan pas kort voor je start met eten bij de salade, anders verliezen deze hun vocht en verliezen dus hun knapperigheid.
Vinaigrette
Meng alle ingrediënten in een tasje. Proef! Een vinaigrette moet pittig zijn. Dus doe er genoeg zout en peper in.
Tip : voeg eerst zuinig ingrediënten toe aan je vinaigrette. Zo kan je proeven wat jij meer en minder wenst ; meer of minder mosterd, honing, azijn,... Zorg vooral dat jij de vinaigrette lekker vindt!
Smakelijk! Kijk eens die kleur!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.