1 aubergine
1 citroen (naar eigen smaak)
1 tot 2 tenen look (naar eigen smaak)
1 tot 2 eetlepel tahin (naar eigen smaak)
scheut olie
snuifje peper
snuifje zout
snuifje komijn (en/of andere kruiden)
Behalve de aubergine, zijn de andere ingrediënten toe te voegen naar eigen smaak. Voeg wat toe en proef of er nog meer bij moet voor jou (laat je smaakpapillen werken, proeven is goed om uit je hoofd te geraken)
Snijd de aubergine in stukjes en bak deze goudbruin in de pan of snijd de aubergine in twee en rooster deze in de oven of rooster de aubergine in z'n geheel op de BBQ. Kan allemaal, met elk z'n specifieke smaak.
Neen er vervolgens je hakmolentje bij. Doe de aubergine in de hakmolen, voeg de andere ingrediënten toe pureer dit tot een zachte pasta.
Laat afkoelen.
Wees zeker creatief met de kruiden! Heb je liever andere kruiden zoals Ras el Hanout en/of koriander (vers en/of de gedroogde bolletjes) en/of gedroogde gember en/of geroosterde paprika en/of....
Dit is super lekker als dip, maar ook als "sausje" voor een salade. Meer hiervoor de baba ganoush dik uit op een bord, decoreer er je groentjes (geroosterd,gebakken of rauw) over en overgiet een beetje met olie! Mmmm... Geniet!
Smakelijk!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.