droogbonen
peper en zout
(kruiden)olie
citroen/kruidenazijn
look
kruiden naar smaak
Week de droogbonen een nacht in water. Giet dit water weg.
Kook de bonen gaar in zout water. Proef om te voelen of ze gaar zijn. Dit duur gemiddeld 60 tot 90 min. Zeef de bonen en klaar! Klaar om zo te eten of verder te verwerken.
Voor extra smaak kan je ze eventueel nog extra aanbakken in een look/kruidenmengsel.
Doe alles in een blender of hakmolentje.
Voeg olie toe naar gelang de gewenste consistentie, hoe meer olie, hoe smeuïger.
Breng de spread eventueel nog op smaak met een beetje citroen-of limoensap/kruidenazijn.
Dit brengt de smeuïgheid van de olie in balans.
Tip
- voor variatie in smaak en smeuïgheid kan je gegrilde groenten toevoegen en mee blenden in de spread.
- tahin toevoegen aan de spread verhoogt nog de smaak en het proteïnegehalte.
- in een wrap met gegrilde groentjes en pittige sla (mizuna, rocketsla, mosterdblad,...) is dit overheerlijk
- je kan de bonen knapperig bakken in de look of een kruidenmengsel en als topping op een soepje eten! Heerlijk
Smakelijk!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.