Jonge frisgroene druivenbladeren, ook wel wijngaardbladeren genaamd
Water
Zout
Kom
Glazen pot
Een druivelaar, een fantastische voedselbosplant! Je kan niet alleen de druiven eten maar ook de bladeren.
Ooit al dolmades of gevulde wijngaardbladeren zelf gemaakt? Ik vind ze heerlijk!
Om dolmades te maken heb je ingelegde druivenbladeren nodig.
Ipv ingelegde wijngaardbladeren te kopen, kan je ze makkelijk zelf maken.
Druivenlaars moet je vaak snoeien (winter en zomer) en ipv met de (frisgroene jonge)bladeren te mulch of ze op de compost te gooien, maak ze in! Later kan je ze dan naar wens gebruiken om dolmades te maken of ze te vullen met een andere, eigen creatieve, vulling.
Tip:
Wil je zachtere en iets zuurdere bladeren, dan kan je het fermentatieproces nog eventjes verder laten doorlopen. Wist je dat een fermentatieproces sneller verloopt bij hogere temperaturen dan bij lagere, dus in de zomer zullen de druivenbladeren/wijngaardbladeren sneller klaar zijn dan in de winter.
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.