Undra Voedselbossen en tuinen
Undra Voedselbossen en tuinen
  • Startpagina
  • Informatie en prijzen
  • Planning/snoeikalender
  • Undratuinen
  • Jaaropleiding
  • Over Undra
  • Undrakeuken
  • DIY Hulp
  • More
    • Startpagina
    • Informatie en prijzen
    • Planning/snoeikalender
    • Undratuinen
    • Jaaropleiding
    • Over Undra
    • Undrakeuken
    • DIY Hulp

  • Startpagina
  • Informatie en prijzen
  • Planning/snoeikalender
  • Undratuinen
  • Jaaropleiding
  • Over Undra
  • Undrakeuken
  • DIY Hulp

Geroosterde pompoen

Ingrediënten

pompoen

olie

peper

zout

Werkwijze

Zet je oven op 250°C.

Snijd de pompoen in grote stukken. Je hoeft ze niet te schillen want de schil is ook eetbaar. (Eet je de schil liever niet, dan kan je de schil heel makkelijk van het vruchtvlees ontdoen wanneer deze gaar is)

Leg de pompoenstukken in een ovenschaal of op de bakplaat.

Overgiet met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Wrijf nu, met je handen en vingers, de olie met de kruiden goed over de pompoenstukken.


Rooster de pompoen tot deze gaar is, dat voel je door erin te prikken met een vork. Ze moeten boterzacht zijn.


Voila, klaar! Simpel maar zooooooo lekker!


Tips

- Kruid ook je pompoen eens met komijn, kaneel, peper en zout. Zooooo lekker in de winter!

- Wanneer de pompoen gaar is , overstrooi je de pompoen met gesneden paprika, ui, look en

   courgettenschijfjes nog wat extra olie , peper en zout, en rooster nog 10 min verder.... 

  Strooi er vervolgens verse basilicum over! Mmmmmmm

- Je kan samen met de pompoen ook worteltjes /zoete bataat/pastinaak/aardpeer/... mee

  roosteren. 

Terug

Copyright © 2025 Undra - All Rights Reserved.


Powered by

This website uses cookies.

We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.

DeclineAccept