pompoen
olie
peper
zout
Zet je oven op 250°C.
Snijd de pompoen in grote stukken. Je hoeft ze niet te schillen want de schil is ook eetbaar. (Eet je de schil liever niet, dan kan je de schil heel makkelijk van het vruchtvlees ontdoen wanneer deze gaar is)
Leg de pompoenstukken in een ovenschaal of op de bakplaat.
Overgiet met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Wrijf nu, met je handen en vingers, de olie met de kruiden goed over de pompoenstukken.
Rooster de pompoen tot deze gaar is, dat voel je door erin te prikken met een vork. Ze moeten boterzacht zijn.
Voila, klaar! Simpel maar zooooooo lekker!
Tips
- Kruid ook je pompoen eens met komijn, kaneel, peper en zout. Zooooo lekker in de winter!
- Wanneer de pompoen gaar is , overstrooi je de pompoen met gesneden paprika, ui, look en
courgettenschijfjes nog wat extra olie , peper en zout, en rooster nog 10 min verder....
Strooi er vervolgens verse basilicum over! Mmmmmmm
- Je kan samen met de pompoen ook worteltjes /zoete bataat/pastinaak/aardpeer/... mee
roosteren.
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.