
1 kg onrijpe kornoeljebessen (Cornus mas) groen geel nog van kleur
1L water met 200g zout (pekelwater)
olie (bv. olijfolie of een andere olie)
mediteraanse kruiden : salie, tijm, laurierblad, look
1 kruidnagel
Pekelen
Kook het water en het zout tot het zout is opgelost.
Doe de gewassen bessen in een bokaal en giet het pekelwater erover.
Voeg het laurierblad, de salie, 1 kruidnagel en de tijm toe aan de bokaal.
Doe een deksel op de pot dat los zit of een theedoek, zodat er geen beestjes in kunnen vallen.
Laat 2 maanden staan.
Giet de pekel van de bessen en was de zoute pekel van de bessen.
Op olie zetten
Stop de bessen in een bokaaltjes, verdeel de mediterrane kruiden over de bokaaltjes en overgiet het geheel met olie.
Je kan ook look toevoegen aan de olie maar bak hem eerst een beetje, rauwe knoflook in olie kan gisten met ontploffingsgevaar van de bokaal en/of botulisme vergiftiging.
Laat min. een maand staan.
Geniet ervan! Echt lekker!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.