50g droogbonen
250g geroosterde pompoen
kruiden naar smaak bv Ras el hanout
teentje look
olijfolie
olie - olijf, sesam of noten
zout
eventueel een scheutje aceto
Dit recept kan je naar eigen smaak uitproberen. De textuur hangt ook af van het ras van pompoen.
Week de bonen een nacht in water.
Giet het water af en kook de bonen in zout water gedurende 45min, totdat de bonen gaar zijn.
Giet de bonen af.
Doe wat olie in de pot en bak de gare bonen met een teentje geperste look en de kruiden.
Laat ze afkoelen.
Mix de bonen en geroosterde pompoen. Voeg extra olie toe om het goed te mixen tot een vaste mix naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Geef het nog een extra touch met een scheutje aceto.
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.