Pasta
200 g bloem
2 eieren
snuifje zout
Vulling
300 g oven geroosterde pompoen
250 g ricotta kaas
50 g nootjes (soort naar eigen keuze) in stukjes gehakt
peper
zout
Boter
150 g boter
8 blaadjes salie
Pasta
Neem een kom, doe de bloem met het zout erin.
Maak een kuiltje voeg één geklutst ei toe. Meng het het ei met wat bloem. Voeg het volgende geklutst ei toe en meng alles onder mekaar tot een deeg.
Vorm nu een egaal deeg door het een beetje te kneden. Wanneer het deeg mooi egaal is maak je er een bal van en leg het terug in de kom. Dek de kom af met een bord of folie zodat het deeg niet kan uitdrogen. Plaats in de koeling.
Vulling
Neem een andere kom.
Doe hierin de afgekoelde geroosterde pompoen, de ricotta, de nootjes en een snuifje peper en zout.
Prak alles met een vork en meng goed door mekaar. Door te prakken met een vork, i.p.v. een mixer, zorg je voor structuur in de vulling. Dit voelt aangenamer in de mond.
De vulling is klaar voor gebruik.
Ravioli
Maak, met een pastatoestel, lange vellen van het deeg of doe het deegje in stukken en rol deze uit tot dunne vellen.
Doe in het midden een dotje vulling. Maak het deeg, rond de vulling, nat met een borsteltje en water. Dit is de "lijm" om de ravioli dicht te kleven.
Plooi het vel dicht en duw de ravioli goed dicht rond de vulling. Zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in de ravioli zit. Lucht in ravioli zorgt dat hij barst bij het koken.
Steek met een ronde steekvorm het raviolietje uit. Je kan hiervoor ook een glas gebruiken.
Leg al je gemaakte ravioli 's op een met bloem bestrooid bord of houten plank. Wanneer je ze stapelt, ook terug een beetje bloem tussen de raviolilaagjes strooien, anders plakt na een tijdje alles aan mekaar.
Kook ze een drietal minuten in kokend water met een snuifje zout.
Salieboter
Doe de boter in een steelpan. Laat de boter goed pruttelen tot ze lichtjes bruin wordt.
Voeg nu de salie toe. De geur van de boter wordt nu overheerlijk en de salieblaadjes lekker krokant.
Leg enkele ravioli's op een bord en giet er een beetje salieboter over. Versnipper ook zeker wat knapperige salie over het gerecht!
Tip
- mocht je wat deeg over hebben, maak dan met de rest spaghetti of tagliatelle en bewaar in de koelkast tot gebruik
- laat je pompoen in de oven roosteren tot hij een beetje karamelliseert
- mocht je ravioli's over hebben kan je ze invriezen maar leg tussen de lagen ravioli een bakpapier. Anders plakken ze bij het ontdooien allemaal aan mekaar en scheuren ze bij het uit mekaar trekken.
Dit is een overheerlijk gerecht om rustig van te genieten! Geniet ervan!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.