500 g vlierbessen
500 g suiker
+/- 200 ml water
Doe de bessen in een kookpot met de suiker en het water. Breng aan de kook.
Laat zachtjes koken tot de siroop dikker wordt.
Wordt het te snel, te dik, voeg dan wat water toe tot je een mooie siroop ontstaat.
Zeef dit alles en roer in de zeef met een pollepel. Op deze manier duw je zoveel mogelijk siroop door de zeef en blijven de bessen zo droog mogelijk achter. Dus druk de bessen goed plat met de pollepel!
Opgepast voor brandwonden, dit alles is super heet!
Breng de siroop vervolgens terug eventjes aan de kook en breng ze over in kraaknette weckflesjes. Zo kan je de siroop, koel, lang bewaren.
Zo dankbaar die vlier in de eetbare tuin. In de lente vlierbloesems en op het einde van de zomer vlierbessen! (Dus gebruik niet al je vlierbloesems voor vlierbloesemsiroop)
Dubbel plezier in het Undra voedselbos én in de Undra keuken!
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.